Сказ

Сказ – це є гостре інфекційне захворювання, з групи зоонозів, спричиняється вірусами з родини рабдовірусів і характеризується ураженням нервової системи. Джерелом інфекції виступають інфіковані тварини. Передача інфекції здійснюється при укусах і наступним заслиненням рани. Найбільш небезпечними укусами являються – в обличчя і кисті рук. Вірус сказу поширюється по нервових стовбурах, досягає головного то спинного мозгу, де в основному відбувається його розмноження і накопичення. Інкубаційний період триває від 1-3 місяців (крайні строки від 10 днів до 1 року).

Виділяється три стадії перебігу захворювання:

  1. первісники (депресії);
  2. збудження;
  3. параліч. Смерть може наступати від паралічу дихання і серцево-судинної недостатності через 12-20 годин після появи паралічів.

Орнітоз – це є інфекційне захворювання, спричинюється хламідіями, які передаються людині від птахів аерогенним шляхом; інкубаційний період триває один-три тижні. При орнітозі у людини, як правило, уражаються легені: розвивається картина вогнещивої, а потім і зливної пневмонії; спостерігаються явищами загальної інтоксикації.

 

Консультація та лікування в Ізраїлі
likar

Баннерная сеть BANNER.UA



Погода Львові » Україна