Правець

Правець – це є ранова інфекційна хвороба, яка спричинюється токсином; джерелом збудника інфекції є тварина і людина, у кишечнику яких сапрофітує збудник; через фекальні маси тварин збудник розсіюється в оточуючому середовищі.

Захворювання виникає лише при проникненні збудника в організм через ранову поверхню при пораненнях, опіках, відмороженнях, постабортальних порушеннях слизової оболонки матки, інколи через операційні чи пупкові рани і ін.

Існує три способи поширення правцевого токсину в організмі – через оточуючі тканини, через лімфатичну систему, через нервові стовбури.

Інкубаційний період становить у середньому 6-14 днів, з коливанням від кількох годин до 1 місяця.

Виділяють форми перебігу захворювання: дуже тяжку, тяжку, середньотяжку і легка форма.Тяжкість перебігу визначається вираженістю судомного синдрому, частотою і швидкістю появи судом від початку хвороби, температурною реакцією, станом серцево-судинної системи та дихання, наявніст ускладнень.

Орнітоз – це є інфекційне захворювання, спричинюється хламідіями, які передаються людині від птахів аерогенним шляхом; інкубаційний період триває один-три тижні. При орнітозі у людини, як правило, уражаються легені: розвивається картина вогнещивої, а потім і зливної пневмонії; спостерігаються явищами загальної інтоксикації.

 

Консультація та лікування в Ізраїлі
likar

Баннерная сеть BANNER.UA



Погода Львові » Україна