Сторонні предмети вуха

Сторонні предмети вуха
До вуха можуть потрапити різноманітні сторонні предмети, які поділяються на: органічного походження (кісточки плодів, горох, квасоля,) і неорганічного походженя (деталі дитячих іграшок), а також і живі сторонні предмети, як: мухи, кліщі, комарі, дрібні жуки і інші. Така проблема, як потраплення стороннього предмета до вуха, зазвичай, турбує дітей, які самі ж під час гри таке здійснили. Проте дрібні комахи здатні залетіти чи запозти самостійно.

Симптоми
Здебільшого сторонні предмети затримуться в початкових відділах слухового проходу. Переважно вони не викликають неприємних відчуттів. Проте більші сторонні предмети здатні повністю закупорити просвіт зовнішнього слухового проходу, таким чином, заподіювати біль, викликаючи рефлекторний кашель, що нагадує астматичний, нудоту, блювоту; знижується слух.
Комахи, які потрапили у вухо, викликають різкі болі й шуми, пов’язані з активним рухом їх по стінках слухового проходу й барабаній перетинці.

Лікуваня

Необхідно звернути до лікаря при виявлені стороннього предмета у вусі. Якщо такий предмет, який потрапив до вуха є ненабухаючим, то в такому випадку вимивають потоком води із добавлянням до неї дезинфівуючої рідини (слабий розчин перманганата калію). При стороніх предметах, що розбухають (горох, квасоля) для зменшення їх розмірів, перш за все, заповнюють вухо 70% спиртом, потім вимивають його водою або видаляють спеціальним інструментом. Є можливісь потраплення у вухо шматочку паперу, грифеля хімічного олівця й подібні інші сторонні предмети також видаляють за допомогою інструмента. Живі сторонні предмети, перш за все, умертвляются, заповнюючи вухо стерильним маслом (вазеліновим, соняшниковим або камфорним), а потім вимивають все це . У певних випадках, є неможливим вилучити стороній предмет з вуха, тому є необхідність здійснити це за допомогою хірургічної операції.


 


Консультація та лікування в Ізраїлі
likar

Баннерная сеть BANNER.UA



Погода Львові » Україна

Проведите свой отдых в Грибовке.