Поліпи носа

Поліпи носа - пухлиноподібні утворення, що заповнюють верхній і середній носові ходи. Місцем їх виникнення найчастіше бувають навколоносові пазухи. Утворюються в результаті тривалого роздратування слизової оболонки (інфекція). Нерідко причиною утворення поліпів є алергія. Поліпи часто бувають множинними і мають сіре забарвлення, гладку поверхню і саму різноманітну форму. Носовий поліп, що виходить з верхньощелепної пазухи і що спускається в носоглотку, називають хоанальным. Алергічні поліпи схильні до рецидивів. Поліпи носа частіші зустрічаються у дорослих.
Симптоми
Ускладнене носове дихання, головний біль, поганий сон, закладеність вух, знижений нюх, чхання, почуття тиски в області перенісся. При риноскопії виявляють набряклі блідо-синюшні або сірого кольору утворення, що переважно мають ніжку.
Діагноз встановлюють при риноскопії і на підставі даних рентгенографії навколоносових пазух.
Диференціальну діагностику слід проводити з доброякісними і злоякісними новоутвореннями порожнини носа.
Лікування
Коли поліпи супроводять гнійне запалення навколоносових пазух, їх видаляють одночасно з широким розкриттям пазух. При алергічному поліпозі поліпи видаляють з порожнини носа на фоні гипосенсибілізіруючою терапією, при цьому розкриття змінених поліпозним процесом навколоносових пазух не завжди доцільно. Видалені поліпи обов'язково повинні піддаватися гістологічному дослідженню.


 


Консультація та лікування в Ізраїлі
likar

Баннерная сеть BANNER.UA



Погода Львові » Україна

Проведите свой отдых в Грибовке.