Як прокинутися від осінньої "сплячки"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

health.unian.net |30.10.2012

З настанням осінніх холодів, більшість людей впадають у справжнісіньку "сплячку". Ледь стемніє, як очі злипаються, зранку ж підвестися з ліжка на роботу здається просто непосильним випробуванням. Ми звинувачуємо себе в лінощах, закликаємо на допомогу всю свою волю, примушуємо організм виконувати покладені на нього обов`язки, і він робить це, але на межі останніх сил.

 

 

 

 

Щоб запобігти їй, потрібно вжити деяких заходів, допомігши організму перебудуватися разом з сезонними змінами. Пропонуємо вашій увазі кілька ефективних заходів.
Відразу після пробудження проведіть собі легкий, збадьорілий акупунктурний масаж - по кілька разів натисніть вказівним пальцем на такі точки - на один палець вище від середньої точки між бровами (ділянка „третього ока"), канавка під носом, кілька секунд промасажуйте центральну частину підборіддя, мочки обох вух та кінчики всіх пальців.
Випийте натще склянку відстояної води, а ліпше - талої. Це простий і напрочуд ефективний спосіб наповнитися енергією, поліпшити самопочуття.
Через 20 хв. після вживання води приготуйте склянку свіжовичавленого соку - морквяного, апельсинового, яблучного, гарбузового або суміші цих соків. Вони містять вітаміни бадьорості - А, С і Е.
На сніданок приготуйте вівсяну кашу, приправивши її бананом, яблуком, горіхами - всі перелічені продукти є справжнім джерелом енергії та „пігулками" гарного настрою.
Кілька разів на тиждень вживайте морепродукти: морську капусту, рибу тощо - вони містять такі необхідні для підтримання організму і поповнення сил мікроелементи, як магній, селен, цинк.
Риб`ячий жир - ще один „антидепресивний" засіб, який сприяє відновленню психічних і фізичних сил. Тому восени потрібно прийняти його місячним курсом: дорослим - по 1 ст. л. на добу (випити за один раз), дітям - по 1 ч. л. Хто не переносить запаху й смаку цього продукту, його можна приймати в капсулах (продається в аптеках).
У разі відчуття повного виснаження можна пройти десятиденний курс оздоровлення за допомогою такого універсального засобу стимулювання захисних сил організму, як мумійо (одну таблетку розчинити в одній склянці води і випити).
Для тих, хто погано переносить холод і скорочення світлового дня, можна порадити приготувати на весь цей період „еліксир бадьорості": 5 домашніх яєць ретельно помити, покласти в каструлю, залити соком лимона (15 лимонів ретельно помити, пропустити разом зі шкіркою через млинок для м`яса, з отриманої кашки вичавити сік), закрити каструлю кришкою і поставити в темне місце на 10 днів. Після цього із суміші вийняти плівки з яєць, які залишаться в ній після розчинення шкаралупи, додати 400 г цукру і одну пляшку якісного коньяку (приміром, Ужгородського, Карпати чи якогось іншого). Знову дати настоятися 10 днів. Вживати "еліксир бадьорості" дорослим по 1 ст. л., дітям - по 1 ч. л. тричі на день за півгодини до їди.
Якщо ви до всіх перелічених засобів додасте ще два - щоденний контрастний душ (почергово обливатиметеся гарячою і холодною водою) та 10-20 хв. фізичних вправ, то дуже швидко перетворитеся з кволої і стомленої людини на життєлюбну й сповнену сил.

Здавна відомо, що різні кольори по-різному впливають на людину. Бо кожен колір має свої вібрації і діє на певні частини організму. Це стосується й кольору нашої їжі.
Червоні продукти (помідори, полуниці, малина, вишня, червоні яблука тощо) наповнюють нас енергією. При цьому поліпшується засвоєння їжі і посилюється процес виведення токсинів з організму. Червоний колір стимулює досягнення життєвої мети, додає мужності, сили й упевненості в собі. Додавши у свій раціон продуктів червоного кольору, можна позбутися депресії. Окрім того, продукти червоного кольору стимулюють діяльність надниркових залоз, вони незамінні для хворих на недокрів`я, з порушенням складу крові, а також для всіх тих, хто мерзне.
Помаранчеві продукти (апельсин, абрикос, диня, гарбуз тощо) так само, як і червоні, наповнюють нас енергією. А ще вони зміцнюють імунну систему, поліпшують циркуляцію крові та процеси травлення. Помаранч - колір, що зігріває, випромінює радість і розвіює негативні емоції. Він пов`язаний з людською сексуальністю. Помаранчевий колір навколо нас і в нашій їжі робить нас товариськими, оптимістичними і творчими людьми, допомагає появі нових ідей. Він позитивно впливає на фізичний і розумовий розвиток.
Жовтий колір (лимони, яблука, кабачки, сливи, солодкий перець, банани, жовта малина, пшоно тощо) - веселий колір, який наповнює нас теплом, радістю і сміхом, примушує простіше дивитися на життя. З ним приходять знання і мудрість, він допомагає розширювати кругозір. Цей колір потрібний для підтримки нервової системи, поліпшення роботи органів травлення, печінки й кишечнику. Жовті продукти поліпшують діяльність мозку, розвивають мислення, тому дуже потрібні для школярів і студентів. А ще цей колір має очищувальні властивості. Тому дуже важливий для краси шкіри.
Зелений колір (зелені яблука, кабачки, перець, огірки, салат, капуста, дикорослі трави, кріп, петрушка, всі листкові овочі тощо) вносить спокій, рівновагу й гармонію в системи людського організму. Позитивно впливає на серце й артеріальний тиск, допомагає заспокоїти нерви й поліпшити діяльність легенів. Він приносить відчуття новизни й свободи, допомагає позбутися стресів, емоційної напруженості й головного болю.
Фіолетовий колір (баклажани, сливи, темний виноград, буряк тощо) тісно пов`язаний з нашою інтуїцією. Він впливає на тонкі механізми нервової та мозкової діяльності. Це дуже спокійний колір. Його потрібно використовувати для розслаблення, особливо у вечірній час, зокрема, тим, у кого безсоння.
Коричневий колір (гречка, чай, кава, фініки, картопля в лушпинні тощо) контролює діяльність щитоподібної залози, впливає на зір і слух, інші органи чуття. Тому у разі захворювань вух, очей, носа рекомендується збільшити вживання продуктів коричневого кольору. А ще коричневий колір допомагає розвитку таких рис, як співчуття, чесність й обережність.
Юлія Мартиненко

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити



Консультація та лікування в Ізраїлі
likar

Баннерная сеть BANNER.UA

Погода Львові » Україна

Проведите свой отдых в Грибовке.