Україні обіцяють епідемію кору

vikna.stb.ua | 02 Листопада 2011

Представництво Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні допускає зростання захворюваності на кір в Україні у 2012 році

Про це на брифінгу повідомив заступник голови представництва ВООЗ Ігор Поканевич.

За його словами, в країнах Європі вже спостерігається зростання захворювання на кір.

Так, за перші 7 місяців 2011 року там зареєстровано понад 26 тис. випадків кору, що в 3,76 разу більше, ніж за аналогічний період минулого року.

При цьому найбільшу кількість випадків зареєстровано у Франції - понад 14 тис.

Поканевич зазначив, що зростання захворюваності пов’язане з циклічністю кору, яка активізується приблизно раз на 6 років.

Він додав, що у 2005 році в Україні було зареєстровано найбільше випадків кору в європейському регіоні - 83% випадків від загальної кількості.

«Враховуючи те, що кір має ... циклічність близько 6 років ... на 2012 рік може бути так званий пік цього захворювання», - зазначив Поканевич.

Він додав, що на 2012 рік у зв´язку з проведенням в Україні чемпіонату Європи з футболу очікується багато вболівальників та туристів з Європи, що є додатковим фактором ризику.

Поканевич повідомив, що європейські країни вживають таких заходів для зниження захворюваності: доведення вакцинації населення від кору до 95%, поліпшення доступу до вакцин для людей, які раніше не прищеплювалися від кору, та інформаційно-роз’яснювальна робота.

За даними Міністерства охорони здоров’я, у поточному році в Україні спостерігається низький рівень захворюваності на кір: зареєстровано 134 випадки, при цьому 93% із них - у Західній Україні.

Для порівняння міністерство навело дані, згідно з якими, у 2005-2006 роках в Україні на кір захворіло 45 116 осіб.

За даними головного спеціаліста Управління громадського здоров’я та санітарно-епідеміологічного благополуччя населення МОЗ Сергія Платова, на даний момент міністерство вже закупило близько 1 млн доз вакцини трикомпонентної (1 укол для щеплення від кору, краснухи та паротиту), які будуть використовуватися для щеплень дітей.

За його словами, вперше дітей прищеплюють у 1 рік, повторне щеплення - в 6 років.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити



Консультація та лікування в Ізраїлі
likar

Баннерная сеть BANNER.UA



Погода Львові » Україна