Від безсоння врятують звуки природи

epochtimes.com.ua | 21 Вересня 2011

Вченими встановлено, що прослуховування перед сном аудіозаписів щебетання птахів, лісного шелесту і шуму прибою можуть врятувати від безсоння. Як показують дослідження, даний метод допомагає заснути і зняти напругу від важкого робочого дня.

Доктор Ніл Стенлі, експерт зі сну, говорить про те, що прослуховування звуків природи допомагає мозку підготуватися до сну, відволіктися від шуму, і таким чином міцніше спати вночі: «Звуки природи, як правило, - це безперервний однотонний звук, у який вам не потрібно активно вслухатися, що є особливо корисним».

Слід зазначити, що для кожної людини цей заспокійливий звук є індивідуальним: хтось засинає під звук дорожнього руху або під рок-музику.

Опитування, проведене вченими серед англійців, показало, що 20% з них засинають під щебетання птахів і звуки тропічного лісу, заспокійливим при цьому респонденти вважали шум хвиль - йому віддали перевагу 11% опитаних, 9% - засинали під спокійну музику, 8% - віддали перевагу звукам вітру, 6% - цоканню годинника, а 4% просто слухають перед сном радіо.

У ході дослідження також було встановлено, що більшість англійців лягають спати об 11 годин вечора, а середня тривалість сну становить 6 год 49 хв.

Щоб швидше заснути, 45% - читають перед сном, 10% - спілкуються зі своїми партнерами, менше 1% - рахують овець.

Також 27% опитаних сказали, що найдратівливіший звук, який заважає заснути, - чуже хропіння.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити


Консультація та лікування в Ізраїлі
likar

Баннерная сеть BANNER.UA



Погода Львові » Україна