Шкідливі звички ... і наше здоров'я

epochtimes.com.ua | 21 Вересня 2011

При згадці про звички багато хто відразу згадує про куріння, зловживання алкоголем і нездоровою їжею. Такі звички відносять до шкідливих. А як бути з так званими особистими звичками, які, безсумнівно, є в кожного? Адже давня мудрість говорить, що звичка формує долю.

Британський таблоїд Daily Mail склав список повсякденних звичок, які можуть бути небезпечними для людини і є в якомусь сенсі не менш шкідливими звичками.


Шкідлива звичка перша: щоденний прийом душу

Лікар-консультант, дерматолог клініки «Cranley» (Лондон) Нік Лоу, каже, що багатьом людям властивий дуже частий прийом душу. Наслідками такої звички можуть стати: сухість шкіри, поява тріщин та інфекції: гаряча вода плюс мило позбавляють шкіру жирів.

«Більшості з нас не потрібно митися щодня. Якщо перспектива пропустити один день душа лякає вас, хоча б переконайтеся, що ви миєтеся більш прохолодною водою».

Шкідлива звичка друга: сон протягом восьми годин

Багато хто вважає, що людині необхідно спати не менше восьми годин щоночі. Проте професор Д. Хорн (Центр досліджень сну, Університет Лафборо), говорить про те, що при восьмигодинному нічному відпочинку ви можете відчувати себе все більш втомленим. Короткий, 4-15 хвилинний денний сон, є більш ефективним і дорівнює 1 годині нічного сну. За словами професора Хорна, раніше у багатьох була більш правильна і здорова звичка: розбивати щоденний сон на короткі періоди відпочинку.

Шкідлива звичка третя: полоскання зубів після їх чищення

Стоматолог Філ Стеммер ("Центр свіжого дихання" Лондон) говорить: "Боріться зі звичкою полоскати рот після чищення зубів. Полоскання змиває захисний флуорідний шар, який залишає зубна паста". Ще кілька корисних звичок: не пити і не вживати їжу після чищення зубів протягом 30-ти хвилин і не чистити зуби відразу після їжі. Кращий варіант: чистити зуби перед їжею, а після - прополоскати рот рідиною, що не містить спирту.

Шкідлива звичка четверта: сидіти на унітазі

Згідно дослідженню, опублікованому в журналі "Digestive Diseases and Science", сучасні туалети шкідливі. При сидінні навпочіпки знижується ризик геморою і дивертикульозу.

Шкідлива звичка п'ята: прибирання

Вчені встановили, що прибирання може бути шкідливим для вашого здоров'я: ті, хто бере на себе відповідальність за чистоту в будинку, мають підвищений тиск. Крім цього, виникненню астми може сприяти використання побутової хімії.

Шкідлива звичка шоста: неправильне дихання

Лікар-психотерапевт, голова товариства з боротьби зі стресами Нейл Шах стверджує, що більшість людей має погану звичку зловживати грудним диханням, і як наслідок, це призводить до застою повітря в нижній частині легенів. Дихати слід животом, ритмічно і регулярно: від 12-ти до 20-ти циклів за хвилину, роблячи між вдихом і видихом коротку паузу.

Шкідлива звичка сьома: відпочинок після їжі

Клер Макевеллі, дієтолог з Кембриджа, говорить, що звичка відпочивати на дивані після їжі призводить до того, що організм перетворює спожиту їжу на жир.

Виробіть для себе іншу звичку: вживайте найбільш калорійну їжу вранці, а ввечері після вечері замініть відпочинок на дивані інтенсивною 20-ти хвилинною прогулянкою.

Змінюйте свої звички - і ваше життя зміниться!

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити


Консультація та лікування в Ізраїлі
likar

Баннерная сеть BANNER.UA



Погода Львові » Україна