Чорний чай без молока допомагає схуднути

gazeta.ua | 05 Квітня 2011

Звичайний чорний чай допомагає схуднути, але цей ефект зникає, якщо в напій додається молоко. До такого висновку прийшли фахівці японської компанії Kirin Beverage за результатами проведеного ними дослідження, звіт про яке буде опубліковано в журналі Nutrition.

Як показало дослідження, в чаї містяться теафлавіни і теарубігіни. Ці речовини сприяють скороченню кількості жиру, що абсорбується кишечником, і зниженню концентрації холестерину. Однак білки, що входять до складу коров'ячого молока, нейтралізують їхні корисні властивості.

Під час експериментів зі щурами, яким давали чайний екстракт, було встановлено, що названі поліфеноли запобігають ожирінню у гризунів, які харчуються продуктами з високим вмістом жирів. У крові у тварин знижувалася концентрація холестерину і рівень жирних кислот, крім того, вони втрачали жирові тканини в організмі.

В даний час фахівці компанії працюють над виведенням нових сортів чаю, які будуть містити більше теафлавінів і теарубігінів, а також шукають способи зробити ці речовини менш сприйнятливими до дії молочних білків.

 

Коментарі  

 
0 #1 Алла 23.07.2011 10:37
Чай который способствует похудению??????!!!!!!!!Это супер!!!!!!!! :P:-*:lol:
Цитувати
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити


likar



Погода Львові » Україна