Шопінг збуджує - вчені

gazeta.ua | 29. Вер. 2010 | gazeta.ua

river

Знижки доставляють аналогічне задоволення, як і порнографія

Шопінг-терапія допомагає, якщо людина страждає через невдачі в особистому житті.

Вчені з Університету Вестмінстера з'ясували, чому дане твердження може бути правдою.

Дослідження показало: покупці отримують таку ж дозу емоційного збудження, коли в магазині стикаються із спеціальними пропозиціями та знижками, як і від сексуального збудження, пише The Telegraph.

Саме тому товари за спеціальними цінами так добре розходяться.

Вчені виміряли активність в зонах мозку, що відповідають за емоційні переживання, коли добровольці ходили за покупками і дивилися еротичний фільм. Виявилося, подарункова картка доставляла аналогічне задоволення, як і порнографія.

Емоційне збудження відстежувалося у 50 людей за допомогою спеціального обладнання iMotion, що аналізує рух очей та емоційну відповідь у самому тілі.

У результаті була отримана оцінка по 10-бальній шкалі. Показник дорівнював між 5 і 7 - стан рівний сексуальному збудженню.

Подібне порушення розвивалося, коли людям з покупкою давали подарунковий купон, дисконтні картки або коли якась акція, що проходить в магазині, була пов'язана з улюбленим персонажем покупця.

Нагадаємо, раніше вчені довели, що службовці перебувають під найбільшим тиском в середині ранку на другий робочий день тижня, тобто у вівторок. Понеділок проходить зазвичай у пригальмований стані. Саме в цей день потрібно особливо берегтися від стресових ситуацій.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити


likar
120



Погода Львові » Україна