Прийом вітамінів загрожує утворенням ракової пухлини

gazeta.ua | 29. Вер. 2010 | gazeta.ua

river

Необхідні речовини людина повинна отримувати з продуктів харчування

Експерти з американського UT MD Anderson Cancer Center попередили, що самостійне, неконтрольоване вживання біодобавок і вітамінів здатне призвести до розвитку раку або ж погіршити перебіг захворювання. 

Наприклад, було встановлено, що вітаміни Е і С не перешкоджають розвитку раку, аналогічно як і селен.

Тому непрофесійний вибір вітамінів порушить баланс поживних речовин в організмі й створить передумови для появи онкологічного захворювання.

Американські фахівці вважають, що всі необхідні мікроелементи людина повинна отримувати з продуктів харчування.

Для цього в раціон слід включити велику кількість овочів, фруктів, цільнозернових продуктів і бобів. З цими продуктами влюдина отримує клітковину, вітаміни і мінерали.

Ніякі ж таблетки не в змозі замінити правильне харчування.

Що стосується попередження розвитку раку, то допоможуть продукти, збагачені бета-каротином, лікопіном, ресвератролом.

Експерти наголошують: харчові добавки в правильному дозуванні можуть бути альтернативним способом отримати потрібні організму речовини, тільки якщо у людини є харчова алергія, генетичні або хронічні хвороби, якщо спостерігається дефіцит вітаміну D або В12, остеопороз і вік "за 50".

Нагадаємо, раніше вчені прийшли до висновку, що мобільні телефони змінюють систему води в організмі. Вона починає швидко виводитися з організму і це призводить до раку мозку або до проблем зі статевою системою.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити


likar
120



Погода Львові » Україна