Лікування геморою: операція чи безопераційний метод.

Геморой - це хвороба, з якою зіштовхується близько сорока відсотків населення, при чому, як чоловіки, так і жінки. Причин його виникнення є дуже багато: сидячий стиль життя, великі навантаження, часті запори та багато-багато іншого. Як же боротись з такою недугою?

В державних лікарнях в більшості випадків пропонують лікування операційним шляхом. Мовляв, вирізати - та й по всьому. Але чи дійсно це найкращий метод? Адже будь-яке хірургічне втручання викликає стрес в організмі людини і провокує нашу імунну систему на посилений захист, що також не дуже добре.

Так, до недавнього часу компромісних варіантів практично не було. Але тепер все змінилось: не даремно ж працюють науковці над стрімким розвитком технологій. Приватні клініки випереджають державні установи у галузі проктології завдяки сучасному обладнанню та навчанню персоналу. Фахівці-проктологи можуть запропонувати як мінімум чотири види лікування геморою без хірургічного втручання.

Перший метод - латексними кільцями. Ефективний на 85%, але тільки на 2-3 стадії, оскільки розміри гемороїдальних вузлів якраз дозволяють їх використання. Виконується процедура швидко і просто, здебільшого амбулаторно (що спрощує перебіг лікування, створює сприятливі умови). Також до мінімуму зменшується ризик кровотечі, що дуже важливо.

Другий метод - інфрачервона коагуляція. Це вплив на зони ураження високою температурою (інфрачервоними променями). Швидко і безболісно, також проводиться амбулаторно. Призначають при внутрішній кровотечі геморою 1-2 стадій та при циркулярному геморої, коли внутрішні гемороїдальні вузли розташовані на рівні аноректальної лінії. Процедура виконується не повних тридцять хвилин і реабілітація після неї триває всього від кількох годин до двох днів.

Третій - доплерівська дезартерізація. Це абсолютно нова технологія лікування (HАL - RAR), яка забезпечує 96% гарантії повного одужання. Це одноразова процедура, тривалістю 20-30 хвилин, яка запобігає ранам і кровотечам, високоефективна і поширена у всьому світі (європейські клініки використовують цей метод з 1999 року).

Четвертий - радіохвильова хірургія з використанням апарату “Сургітрон”. Виконується за рахунок безконтактних розрізів високочастотними радіохвилями. Не викликає ні болю, ні кровотеч. Використовується для лікування зовнішніх гемороїдальних вузлів 1-4 стадій. Проходить без опіків та ускладнень, не вимагає госпіталізації.

Перш ніж обирати метод лікування, пройдіть повне обстеження і проконсультуйтесь зі своїм лікарем. До оперативного втручання ніколи вдатись не пізно, але чи варто спішити? Останнє слово техніки підказує: не варто. Спробуйте краще не менш ефективні малоінвазивні методи.

Матеріал наданий – Оксфорд-Медікал

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити



Консультація та лікування в Ізраїлі
likar

Баннерная сеть BANNER.UA

Погода Львові » Україна

Проведите свой отдых в Грибовке.