Епілепсія

epyЕпілепсія – це є хронічне захворювання, що виникає в дитячому і юнацькому віці, що проявляється різноманітними судорожними й безсудорожними припадками, а також типовими змінами особистості, психозами, у важких випадках розвитком специфічного слабоумства.

Важливим є розуміти, що людина під час нападу нічого не усвідомлює й не відчуває ніякого болю. Приступ триває декілька хвилин.


Під час нападу необхідно:

  1. Зберігати спокій, не намагатися насильно стримувати судомні руху;
  2. по можливості покласти людини з нападом на рівну поверхню і підкласти ій під голову що-небудь м'ягке;
  3. не переміщати людини з того місця, де стався напад, якщо тільки воно не є небезпечним для життя;
  4. повернути голову лежачого хворого на бік, щоб не западав язик, і слина не потрапила в дихальні шляхи, а у випадках виникнення блювоти обережно повернути на бік все тіло;
  5. не намагатися розтискати зуби;
  6. не робити штучного дихання або масажу серця.

 


Судоми припиняться самі по собі через кілька хвилин. Після закінчення нападу потрібно дати людині можливість спокійно прийти в себе і, при необхідності, виспатися. Нерідко в завершенні нападу може виникати сплутаність свідомості і слабкість.

Повинен пройти якийсь час (зазвичай від 5 до 30 хвилин), перш ніж людина зможе самостійно встати.

Якщо напад триває більше 5 хвилин, у хворого утруднене дихання, або він отримав травму, або це вагітна жінка, то необхідно викликати лікаря.

 

Малі напади (абсанти) – це є раптові і короткочасні затьмарення свідомості. Ці напади зазвичай є непомітними. Вони тривають кілька секунд. Іноді це виявляється ритмічним частим морганням, і людина зазвичай перестає рухатися. Під час такого нападу не потрібно ніякої допомоги. Просто потрібно залишитися з хворим, поки той не прийде до тями.

 

Психомоторні напади являють собою автоматичні рухи людини при обмеженому усвідомленні ним своїх дій. Часто під час цих нападів мають місце порушення сприйняття, неясні тілесні відчуття, порушення емоційного стану і страх. Після нападу ці дії і відчуття можуть забуватися.

Під час психомоторного нападу не потрібно втручатися в дії хворого, утримувати, намагатися укласти або заспокоїти його. Слід лише дбайливо захистити його від потенційної небезпеки. Якщо ж у навколишньому просторі немає ризику отримати або нанести собі травму, то можна спокійно спостерігати за ходінням хворого, при цьому не розмовляючи з ним.

Після такого приступу людина не відразу приходить до тями, тому не слід заважати йому, давати відразу ж ліки, не повинні викликати лікаря. Якщо напад триває більше 30 хвилин, після першого починається друга, а хворий не приходить в нормальний стан, то треба зв'язатися з лікарем. Якщо це з якихось причин неможливо, то необхідна термінова госпіталізація.


 


Консультація та лікування в Ізраїлі
likar

Баннерная сеть BANNER.UA

Погода Львові » Україна

Проведите свой отдых в Грибовке.