Невідкладна допомога при небезпечних станах

svidkaМедична допомога – це є сукупність лікувально-профілактичних заходів, що проводяться при захворюваннях, травмах, отруєннях, пологах особами, які мають медичну освіту.

Медична допомога поділяється на такі види: перша допомога, самодопомога, взаємодопомога, долікарська допомога, перша лікарська допомога, кваліфікована медична допомога, спеціалізована медична допомога.

Первинна допомога немає нічого спільного з невідкладною, хоча термін і подібний до „першої допомоги”. Первинна допомога – це основна частина медико-санітарної допомоги населенню, що передбачає консультацію лікаря, просту діагностику і лікування основних найпоширеніших захворювань, травм та отруєнь, профілактичні заходи, направлення пацієнта для подання спеціалізованої допомоги.

Долікарська допомога включає в себе надання допомоги на місці та транспортування хворого.

Тобто – швидку допомогу в вузькому значення терміну та першу допомогу.

Екстрена ж допомога є невідкладна.

 

На швидку медичну допомогу покладені наступні завдання:

  1. надання своєчасної (до 15 хв. в місті і до 30 хв. в сільській місцевості з моменту звернення) кваліфікованої першої медичної допомоги безпосередньо на місці події і при транспортуванні хворих і постраждалих у випадку виникнення небезпечних для життя станів;
  2. перевезення в лікувально-профілактичні установи хворих, крім інфекційних, постраждалих і породіль, стан яких потребує надання термінової стаціонарної допомоги і медичного нагляду під час транспортування;
  3. участь в ліквідації медико-санітарних наслідків надзвичайних ситуацій.

 

Види захворювання:

Апендицит
Асфіксія плоду і новонародженого
Епілепсія
Інсульт
Інфаркт міокарда
Обмороження
Опіки
Отравлення харчове
Раптова смерть
Розтягнення зв’язок
Тепловий і сонячний удар
Травми (удар, вивих, перелом)
Травми жіночих статевих органів
Травми чоловічих статевих органів
Удар струмом, електротравма
Укуси тварин, комах, змій
Утоплення


 

likar
120



Погода Львові » Україна