Чи потрібен макіяж маленьким дівчатам?

Vid i do | 23. Серп. 2010

макіяжВ юному віці використовувати косметику варто тільки якщо це необхідно

Кожна дівчинка хоча б раз за відсутності батьків тихенько знаходила мамину косметичку і випробовувала на собі помаду чи тіні, шокуючи потім своїм екстраординарним макіяжем дорослих.

Те, що маленьких красунь завжди так цікавить косметика - цілком природно, адже у такий спосіб вони намагаються копіювати старших. Чимало косметичних фірм навіть почали випускати спеціалізовані серії косметики, що призначені саме для дітей, де на упаковках іноді зображено дівчаток 5-7 років з намальованими губами. Майбутніх леді неабияк тішить, що вони зможуть мати свій особистий лак для волосся, блиск для губ, парфуми чи тіні, при цьому не ховаючись від матері, проте, чи варто купувати дитині набір юного візажиста, - запитаємо у лікаря.

Дитина красива і без косметики

Макіяж призначений для того, щоб підкреслити привабливість жінки, або ж приховати певні недоліки. Лікар-косметолог Галина Олексюк запевняє, що дитячі риси обличчя і без того виразні, декоративна косметика тут є абсолютно зайвою.

- Дитяча шкіра дуже чутлива, - розповідає косметолог. - Тому будь-яка косметика, а особливо агресивна, тільки зашкодить. Сьогодні великої популярності набули спеціальні дитячі серії косметики. Звичайно, такі засоби є більш м'якими, та все ж далеко не завжди цілком безпечними. Дуже часто вони містять чимало шкідливих домішок, штучних ароматизаторів та барвників, що можуть викликати алергію, подразнення шкіри та висипання.

Для дівчаток косметика - це скоріше гра, аніж спосіб підкреслити красу. Батькам не варто бути радикальними у своїх заборонах, адже це буде викликати ще більший інтерес. Краще обережно виходити з таких ситуацій, наприклад, пропонувати доньці замість кольорової помади, гігієнічну.

Зловживання косметичними засобами у ранньому віці може призвести до передчасного старіння шкіри

Отже із вечірнім макіяжем краще зачекати до повноліття, - зауважує лікар дерматовенеролог вищої категорії Ірина Прохорова. Якщо ж  починаєте користуватися раніше, обирайте лише якісні, сертифіковані засоби і ніколи не зловживайте.

- Звичайно, діти, що займаються танцями чи співом, вже з юного віку наносять сценічний макіяж, - розмірковує пані Ірина. - Якщо робити це не дуже часто - у цьому немає нічого страшного. Просто потрібно використовувати лише якісні засоби та обов'язково знімати макіяж перед сном. Якщо ж у ранньому дитинстві у малюка виявляли алергію, діатези чи дерматити, то починати використовувати косметику можна тільки після повноліття. Зрозуміло, що і більшість старшокласниць хочуть трохи "підфарбуватися", проте у підлітковому віці особливо часто виникають проблеми зі шкірою, до прикладу, вугрова хвороба. У такому разі стосовно будь-яких косметичних засобів потрібно консультуватися із лікарем. Адже тональний крем чи пудра тут тільки погіршать ситуацію. І ніколи не потрібно зловживати, - обличчя має дихати, а надмірна кількість косметики у ранньому віці може привести навіть до передчасного старіння шкіри.

Найкраща косметика - здоровий спосіб життя та правильне харчування

Дітям та підліткам варто бути обережними не тільки з декоративною косметикою, а й із засобами по догляду за шкірою, адже використовувати їх без необхідності - те саме, що шкодити.

- Дівчаткам взагалі не варто захоплюватися кремами, якщо у цьому немає потреби, - пояснює лікар. - Звичайно, буває проблемна шкіра. Наприклад, суха, яка потребує додаткового зволоження, або ж обвітрена. Проте щоденне користування звичайним кремом для догляду є недоцільним, особливо, якщо помітних проблем немає. Можна змастити обличчя після купання, коли на шкіру потрапляє шампунь. І, до речі, молодим людям краще наносити крем зранку, а не на ніч. Адже він створює плівку і на ранок може бути набряк обличчя.

Отже вислів про те, що берегти красу потрібно змолоду, означає зовсім не те, що з дитинства необхідно змащувати шкіру і волосся  усіма можливими бальзамами та оліями. Як зазначає лікар, немає кращого рецепта догляду, ніж свіже повітря та правильне харчування. Людина, що веде здоровий спосіб життя, не зловживає алкоголем та не курить, завжди виглядатиме добре і не потребуватиме додаткової косметики.

Ольга СКЛЯРЧУК

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити



Консультація та лікування в Ізраїлі
likar

Баннерная сеть BANNER.UA

Погода Львові » Україна