Чим зайняти дитину в літку?

jeybeauty.com.ua | 18. Лип. 2010 | Фото: jeybeauty.com.ua

Чим зайняти дитину під час канікул? Це головний біль ледь не всіх батьків. Іграшки, комп’ютери, книжки, подорожі на природу, прогулянки чудово урізноманітнюють дозвілля малюка, проте не завжди приносять користь. Як відпочити і весело, і продуктивно?

Досвідчені педагоги радять якомога більше вільного часу свого чада приділяти навчанню. Вчитися ніколи не буває рано, чи пізно. Цей процес завжди доречний. Все залежить лише від форми навчання: сидячи в школі за партою, лежачи вдома на дивані, чи прогулюючись лісом з друзями та батьками.

Півліта на освіту

Психологи попереджають батьків, які мають намір зробити зі своєї дитини вундеркінда, що надмірні навантаження можуть призвести до агресії, стресу чи навіть хвороби малюка. Водночас, фахівці не радять байдикувати влітку, адже це перш за все дезорганізовує дитину та робить її ледащою до науки.

Надмірні навантаження можуть призвести до агресії, стресу чи навіть хвороби малюка. 

Тому не змушуй дитину влітку розв’язувати теореми та робити синтаксичний аналіз речення. Краще навчи за цей час практичних знань. Де б ти з дитиною не була (в черзі, поїзді, автобусі чи машині) намагайся частіше живити її мозок різноманітною інформацією. Наприклад, в магазині рахуйте ціни, у транспорті вивчайте правила безпеки, на прогулянці — оточуючу місцевість, а на природі — все, що тільки зацікавить твоє чадо. 

У пошуках флори. Відправляйся з малюком в ліс, щоб досконаліше дослідити різновиди дерев (ясен, граб, бук, дуб, березу, сосну). Прогулюючись полем, знайдіть польові квіти (ромашки, маки, волошки, незабудки) та культурні рослини (злакові, бобові). Вивчіть, що і як називається, а також, де росте.

Неймовірна фауна. Звісно, досліджувати диких тварин безпосередньо на території їхнього проживання вельми небезпечно. Тому в таких цілях краще відвідати зоопарки та тераріуми. Познайомитися з різновидами морських та річних рибок можна в музеях-акваріумах. А вивчати свійських тварин (корів, курочок, гусок, кроликів, свиней) найкраще в селах.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити



Консультація та лікування в Ізраїлі
likar

Баннерная сеть BANNER.UA

Погода Львові » Україна