Епідемія грипу очікується наприкінці листопада

fakty.ictv.ua | 02 Листопада 2011

Медики прогнозують початок епідемії грипу і гострих респіраторно-вірусних захворювань в Україні наприкінці листопада - початку грудня.

"Як свідчить багаторічна динаміка зростання захворюваності на грип починається наприкінці листопада - початку грудня, коли починається мінусова температура і люди не адаптовані до неї", - повідомив завідувач Центру грипу і ГРВІ Центральної санітарно-епідеміологічної станції Міністерства охорони здоров'я України Андрій Александрин на прес-конференції.

Він повідомив, що за підсумками 43 тижня (з 24 по 30 жовтня) в Україні зареєстровано 160,5 тис хворих на ГРВІ, з них 64,5% - діти. При цьому рівень захворюваності серед дітей знизився на 11,6% порівняно з попереднім тижнем, що медики пов'язують з початком осінніх канікул у школярів.

Водночас, серед хворих лабораторно не підтверджено жодного випадку захворювання на грип, тобто поки в Україні циркулюють лише респіраторно-вірусні інфекції. "Вірус грипу на території України ще не циркулює", - зазначив А.Александрин.

Проте, за його словами, кампанія з вакцинації проти грипу почалася з 40 тижня, тобто близько місяця тому. На сьогодні в Україні вакциновано проти грипу 45,2 тис людей, що становить 0,1% всього населення. З них 44% були щеплені за рахунок коштів місцевих бюджетів, 37% - за рахунок коштів підприємств, і лише 13% - за власні кошти. "Це дуже низький показник", - наголосив завідувач Центру грипу та ГРВІ.

Водночас, медики сподіваються, що кампанія з вакцинації в Україні набере темпів.

Лікар-імунолог Наталія Вінник повідомила, що в Україні взимку циркулюватимуть ті ж три типи вірусу грипу, що і минулої зими: два типи вірусу А (H1N1 Каліфорнійський) і H3N2, а також вірус типу В. За її словами, торік в Україні було вакциновано від 0,5% до 1% населення. "На жаль, така кількість вакцинованих не перериває поширення збудника", - наголосила вона.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити



Консультація та лікування в Ізраїлі
likar

Баннерная сеть BANNER.UA



Погода Львові » Україна