У грудному молоці міститься невелика кількість наркотиків

gazeta.ua | 17 Березня 2011

Дослідники з університету Каліфорнії в Сан-Дієго виявили відносно невелику кількість наркотиків у грудному молоці.

Встановлена кількість знеболюючих природних елементів здатна замінити до 30 міліграмів на день такого сильнодіючого препарату, як вікодину, наприклад, 6 таблеток по 5 мг кожна. Крім того, знайдена речовина під назвою гідрокодон може замінити й деякі інші ліки.

Наприклад, його можна використовувати замість ацетамінофену (тайленол) або ібупрофену (адвіл). Експерти в даний час рекомендують жінкам, які відчувають біль після важких пологів або кесаревого розтину спробувати виключити прийом анальгетиків. У крайньому випадку вони радять дотримуватися призначеної дози, і не приймати ліки більш ніж на два-три дні, а також звернутися до лікаря негайно, якщо їхня дитина починає проявляти надзвичайну сонливість або погано смокче груди.

На підставі вимірів в загальній складності опіоїдна доза серед немовлят становить менше одного відсотка, ніж серед дітей більш старшого віку з сильними болями (3%). Але лікар Гідеон Корен, який очолює програму хворих дітей в Торонто, говорить, що така різниця може ввести в оману, тому що в організмі новонародженого наркотики зберігаються довше, ніж у дітей більш старшого віку. До того ж, він зазначив, що знахідка натурального знеболюючого засобу дозволить в подальшому розробити нешкідливі анальгетики для малюків.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити


likar



Погода Львові » Україна