10 міфів з приводу генітального герпесу

epochtimes.com.ua | 03. Лист. 2010

Мене часто запитують: "Як таке могло статися зі мною?" Моя відповідь? Хто завгодно може легко підхопити генітальний герпес, особливо, якщо не займатися коханням так, як дикобрази - дуже, дуже обережно.

За підрахунками, сьогодні 50 мільйонів американців заражені генітальним герпесом, і кожен рік цей вірус знаходять ще в 500 000. Однак, існує багато помилкових уявлень щодо цієї поширеної та болісної проблеми.

Міф 1. Ви не можете заразитися герпесом, посидівши на сидінні унітазу. Багато років тому лікарі казали, що на повітрі вірус герпесу швидко гине. Проте, кілька років тому л-р Труді Ларсен з Каліфорнійського університету, шокувала світ медицини.

Вона попросила пацієнта з активною формою герпесу посидіти на сидінні унітазу. Чотири години потому вона взяла проби з сидіння і виявила, що вірус все ще був живий і здоровий. Я сумніваюся, що багато пацієнтів заразилися подібним шляхом. Але я думаю, буде розсудливо не випробовувати удачу, сидячи на унітазі в громадському туалеті.

Міф 2. Мені не можна займатися сексом, якщо в мене герпес. Можна вести активне сексуальне життя, якщо ви будете уникати відносин при наявності висипань. Але ви також повинні пам'ятати, що вірус може поширюватися навіть за відсутності висипань. Ось чому важливо завжди користуватися презервативом. Це зменшує шанс передачі інфекції вашому партнерові, але повністю не виключає таку можливість.

Міф 3. Неможливо перенести генітальний герпес на інші частини тіла. Якщо ви торкаєте геніталії, а потім - очі або інші частини тіла, ви можете занести туди вірус.

Міф 4. Генітальний герпес може викликати безпліддя. Це не так, безпліддя можуть викликати інші захворювання, що передаються статевим шляхом, такі як гонорея або хламідіоз. Тому, пацієнтам, що страждають від герпесу, завжди слід здати аналізи, щоб виключити ці захворювання. Своєчасне лікування може допомогти позбавитися від цих проблем.

Міф 5. Герпес на ділянці рота є інфекцією, не пов'язаною з генітальним герпесом. Обидва віруса - близькі родичі, тому він може бути перенесений на геніталій або руками, або через оральний секс. Цікаво, що пацієнти морально пригнічені через генітальний герпес, але надають мало значення герпесу ротової порожнини.

Міф 6. При захворюванні герпесом небезпечно мати дітей. За відсутності гострої форми можна народжувати природним шляхом. Однак за наявності висипань слід зробити кесарів розтин, щоб не заразити новонародженого.

Міф 7. Якщо ваш партнер захворів на герпес, значить, він вам зраджує. Це може виявитися правдою при нинішніх вільних сексуальних відносинах, але ви можете й помилятися. Ваш партнер, можливо, був інфікований вірусом задовго до зустрічі з вами, але не підозрював про це через незначні симптоми. Будь-яка стресова ситуація могла спровокувати загострення. І не забувайте ще про одного винуватця - сидіння унітазу.

Міф 8. Щоб заразитися герпесом, потрібно вступати у зв'язок з різними партнерами. Інтимні стосунки - це як гра в російську рулетку. Чим частіше ви натискаєте на курок, тим більше у вас шансів залишити цей світ. Оскільки кожен п'ятий американець інфікований, вам може не пощастити при першому сексуальному зв'язку.

Міф 9. Не можна передбачити, коли відбудеться загострення. Всі люди різні, деякі хворі за кілька днів до загострення відчувають поколювання, печіння або біль у ділянці геніталій, в інших виникає предгріпозний стан.

Міф 10. Не слід відразу визнаватися партнеру, що в мене герпес. Не розумно на першій зустрічі заявляти "в мене герпес" або вживати таке слово, як "невиліковний". Якщо ваш друг не входить до когорти «Ангелів пекла» (найстаріше та найбільше в світі угруповання байкерів), це побачення, мабуть, виявиться останнім. Але не затягуйте занадто довго й не займайтеся сексом, не зізнавшись своєму партнеру в наявності інфекції.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити



Консультація та лікування в Ізраїлі
likar

Баннерная сеть BANNER.UA



Погода Львові » Україна

Проведите свой отдых в Грибовке.