Чорний рис американські вчені назвали ліками від старості

epochtimes.com.ua | 28. Вер. 2010 | фото vesti.kz

river

Страви з чорного рису в давньому Китаї були дуже популярні. В наш час чорний рис необґрунтовано забутий. Адже цей злак може позбавити людину від багатьох хвороб і, більше того, може уповільнити процес старіння людського організму. Такого висновку дійшли американські вчені, назвавши його кращим з продуктів.

Вчені з університету Луїзіани встановили низький вміст цукру в чорному рисі та одночасно з цим високий вміст корисних з'єднань і рослинних волокон, що може запобігти захворюванню на рак і вирішити проблеми серцево-судинної системи.

У зразках висівок чорного рису, вирощеного в південних штатах США, вчені при дослідженні виявили дуже велику кількість антиоксидантів. Завдяки високому відсотку їх вмісту в чорному рисі, він має такий колір.

Антиоксиданти можуть запобігати пошкодженню ДНК, поглинати шкідливі молекули в організмі, та уповільнити старіння людського організму. "Ложка висівок з чорного рису корисніше ложки чорниці. Як це не дивно, в цьому продукті менше цукру, але більше клітковини та вітаміну E, ніж у ягодах", - пояснив керівник дослідницької групи, доктор Сюй Чжімінь.

У стародавньому Китаї чорний рис називали забороненим продуктом. Він був не доступний для простолюдинів. У наші дні чорний рис додають до страв, в основному в якості барвника.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити


likar
120



Погода Львові » Україна