Вчені встановили, що успіх штучного запліднення залежить від пори року

novynar.com.ua | 20. Вер. 2010 | фото novynar.com.ua

riverСпівробітники Центру штучного запліднення бразильського міста Сан-Паулу дійшли висновку, що успіх штучного запліднення залежить від пори року, в яку забрана яйцеклітина, повідомляє ScienceDaily.

У ході дослідження фахівцями центру були проаналізовані цитологічні та біохімічні параметри яйцеклітин 1932 пацієнток, що піддалися забору яйцеклітин для екстракорпорального запліднення (ЕКЗ).

З них 435 жінкам маніпуляція була проведена взимку, 444 - навесні, 469 - влітку і 584 - восени.

Вчені встановили, що запліднені клітини та ембріони розвивалися приблизно на однаковому рівні у всіх груп. Однак частота успішного запліднення була значно вищою при заборі яйцеклітин навесні - 73,5% проти 67,9% взимку, 68,7% влітку і 69% восени.

Таким чином, фахівці дійшли висновку, що ймовірність успішного запліднення у весняних яйцеклітин у 1,5 разу більша, ніж у решти.

"Виявлена залежність може бути пов'язана з впливом рівня природного освітлення на роботу гіпоталамуса, що керує виробленням статевих гормонів. Це підтверджується тим, що навесні у жінок визначалися більш високі рівні естрогену, ніж у будь-який інший сезон", - розповіла керівник дослідження Даніела Брага.

Також Брага порекомендувала жінкам, особливо після безуспішного ЕКЗ в минулому, проходити штучне запліднення навесні.

Нагадаємо, що згідно з даними, опублікованими у виданні The Times, у найближче десятиліття розвиток технології екстракорпорального запліднення (ЕКЗ) дозволить людям відмовитися від моменту зачаття.

 

Коментарі  

 
-1 #1 Олександра 07.02.2011 14:22
ДУЖЕ ЦІКАВА ІНФОРМАЦІЯ! А ПРО ЕКЗ ТА ЗІВ МОЖЕТЕ ПРОЧИТАТИ ТУТ - http://www.intersono.ua/zaplidnennya_in_vitro_ziv_/
Цитувати
 

Додати коментар


Захисний код
Оновити



Консультація та лікування в Ізраїлі
likar

Баннерная сеть BANNER.UA



Погода Львові » Україна