Народні засоби від комарів

upi.org.ua | 25.чер.2010 | Фото: upi.org.ua

Кусаються тільки особини жіночої статі. При укусі комаха вводить в шкіру антикоагулянтну речовина для збереження крові в рідкому стані, щоб її можна було смоктати. Ось ця свого роду "щеплення" при укусі і викликає свербіж, припухлість і роздратування, а іноді різні інфекції і навіть алергію. Тому потрібно захищати дітей від комариних укусів. Скористайтеся добрими порадами, і надокучливих комарі не принесуть вам шкоди.

Захисні сітки
Захисні сітки, прикріплені на вікнах і кватирках, перешкоджають проникненню комарів в квартиру. Їх можна з успіхом використовувати в кімнатах, де найчастіше перебувають діти. Багато західних фірм випускають також сітки для дитячих ліжечок, колисок та колясок.

 

Спіраль
Ці спеціальні спіралі під час горіння виділяють дим, що вбиває і відлякуючий комарів. Необхідно тільки стежити за тим, щоб поряд зі спіраллю не було займистих речей і щоб дитина не обпеклася, доторкнувшись до неї. Якщо спіраль використовується в закритому приміщенні, необхідно провітрити його після того, як спіраль прогорить, тому що її дим має неприємний запах.

Аерозоль від комарів
Аерозоль від комарів - дуже ефективне, але і дуже токсичний засіб. Тому його рекомендується застосовувати тільки в разі крайньої необхідності. Розпилювати аерозоль потрібно, коли в кімнаті немає дітей. Перед розпиленням, потрібно накрити весь посуд і продукти, щоб запобігти попаданню на них токсичних речовин.

"Чарівна" плитка
Це електричний прилад, в який вставляється спеціальна пластина або невеликий флакон з рідким речовиною, здатним знищувати комах. Під впливом тепла ця речовина поступово випаровується, вбиваючи комарів. Плитку не можна ставити біля легкозаймистих предметів (наприклад, штор, килимів, дерев'яних площин), а також у місцях досяжності дітей.

Сучасні засоби боротьби з комарами
Сучасним і екологічно чистим засобом захисту від комарів є ультразвуковий прилад, що випромінює не відчутні людиною, але неприємні для комарів звукові хвилі. Ультразвукові прилади нешкідливі для дітей: вони не виділяють ніяких хімічних речовин, і тому немає необхідності провітрювати приміщення після їх використання.
Ультразвукові прилади захисту від комарів випускаються двох видів: з живленням від мережі і від батарей. Перші діють на площі 25 кв.м, а другі можна використовувати і на відкритому повітрі: вони відлякують комарів в радіусі трьох метрів.

Народні засоби захисту від комарів
Властивості деяких рослин відлякувати комарів відомі з давніх часів. Серед них цитрусові, герань, лаванда і чебрець. Свічки, виготовлені з добавками есенції цитрусових, є натуральним засобом відлякування комах, так як вони виділяють, запах неприємний для комарів. З цієї ж причини аерозолі на основі ефірних олій лимона і герані можна використовувати з метою видалення комарів.

5 корисних порад
* Не залишайте відкритими вікна та двері при включеному електричному освітленні: світло приваблює комарів, і вони будуть прагнути влетіти в вашу кімнату.
* Якщо ви виходите з малюком на прогулянку після заходу сонця, одягніть його так, щоб залишалися відкритими лише самі невеликі ділянки шкіри.
* Не надягайте на дітей темні речі: саме темна, а не світла одяг привертає комарів.
* Не гуляйте з дитиною поблизу водоймищ і заболочених ділянок місцевості: стояча вода притягує шкідливих комах, бо вони відкладають яйця в ній.
* Просочені ваші захисні сітки відлякують комарів речовинами, такими, як ефірні олії плодів цитрусових і герані.

Увага! Можлива інфекція
Якщо комар все ж таки вкусив дитини, необхідно відразу вжити заходів обережності, щоб свербіж не надто докучав малюкові.
Необхідно продезінфікувати місце укусу і не дозволяти дитині чесати його, бо під нігтями знаходяться бактерії, вони можуть потрапити в ранку і викликати саму справжню інфекцію.

Як зменшити свербіж
Прикладіть до місця укусу кубик льоду: він зменшує запалення і послаблює свербіж. Якщо у вас немає під рукою льоду, використовуйте металеву монету, попередньо опустивши її в холодну воду, будь-яке відчуття холоду зменшує свербіж.
Можна також змастити місце укусу розчином перекису водню або одеколоном.
Якщо реакція на укус дуже сильна, необхідно скористатися яким-небудь протизапальним засобом на основі кортизону. При цьому наносити його слід в дуже невеликій кількості.

Захищатися від комах можна і без хімії. Мухи і комарі чутливо реагують на запахи.
Відомо, що ці комахи не переносять запаху томатноїго листя і, відчувши його, відлітають. Поставте кілька горщиків з томатними кущами в будинку або перед вікнами - це надійний бар'єр проти комарів.
Старий народний засіб проти комарів - піретрум (персидська, далматська або кавказька ромашка). Сушені суцвіття, стебла і листя цих видів ромашки, подрібнені в порошок, вражають нервові клітини комах. Комарі не насмілюються залітати в приміщення, оброблене піретрінамі. Для людини піретрум нешкідливий.
Комарі не люблять запаху гвоздики, анісу та евкаліпта. Змочіть олією цих рослин ватку і покладіть на підвіконня. Можна також змастити гвоздичним, анісовою або евкаліптовим маслом оголені частини тіла.
Запах кедрової олії відлякує не тільки комарів, але також мух і тарганів.
До відлякувальних засобів відносяться запах валеріани, тютюновий дим і дим від злегка просушеної хвої ялівцю, соснових або ялинових шишок, камфори. Сто грамів камфори, випаровувані над пальником, позбавлять від мух і комарів навіть дуже великі приміщення.
Від нестерпних комах дуже допомагає карболова кислота; достатньо на ніч трохи окропити нею стіну біля ліжка, у головах, змочити злегка слабким розчином руки, обличчя, щоб спати потім спокійно, не боячись нападу. Цей засіб можна застосовувати під час перебування на болотах, на невеликих річках, озерах, де часто можна зустріти справжні полчища кровососних.
Відлякує комарів і пирій. Жменю рубаних коренів пирію залийте півтора літрами води і закип'ятити до трьох разів, щоб відвар став світло-жовтого кольору. Помийте цим відваром обличчя і руки, і ні один комар до вас не пристане.
Для боротьби з мухами бабусі можуть вам порадити зварити мухомор і покласти в доступне для комах місце. Як показує практика, мухи не відмовляються від цієї трапези і незабаром гинуть.
Від мух, як кімнатних, так і лісових, можна врятуватися, використовуючи рослинні масла і відвари з сильним запахом. Так, наприклад, мухи не виносять ні лаврового масла, ні міцного настою з лаврового листя.
Не до вподоби мухам і свіже листя папороті-орляка. Зв'яжіть в пучки і розвісьте в кімнаті, кухні та інших приміщеннях.
Існує також принципово інший засіб від комах. Суть якого - не дати комахам вас вкусити. Цього в свою чергу можна досягти двома способами.
Перший, відганяти кровососів від себе і не дати їм зробити посадку. Дуже енергоємний і неефективний спосіб.
Другий, надіти на себе костюм з дуже щільної тканини, щоб комахи не змогли її прокусити, або щось на зразок риболовної сітки, яку надягають під одяг, щоб він став товщим на 4 мм - на довжину комариного хоботка.
А взагалі, гуляйте в кедровому і березовому лісі - там і комарів, і мух менше.

Джерело: http://rfvfh.blox.ua та upi.org.ua

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити



Консультація та лікування в Ізраїлі
likar

Баннерная сеть BANNER.UA

Погода Львові » Україна

Проведите свой отдых в Грибовке.