Рожа

Рожа – це є інфекційне захворювання із загальною інтоксикацією і запальним ураженням шкіри. Збудником такого захворювання є стрептокок, який проникає через пошкоджені ділянки шкіри.

Рожа  може розвиватися і як ускладнення гнійної рани. Таке інфекційне захворювання може супроводжуватися такими симптомами, як: озноб, головний біль, блювання, температура тіла 39— 40°С; яскраве почервоніння  може з'являтися на ураженій шкірі, почервоніла ділянка злегка підноситься над рівнем здорової шкіри, швидко збільшується, викликаючи паління і біль.

Місцями рожі є найчастіше на обличчі, гомілках і статевих органах. Бешихове запалення може переходити з одного місця на інше. Захворювання проявляється у вигляді окремих випадків. Інкубаційний період від 3-5 днів.

Можуть виникати рецидиви рожі в період від кінця захворювання до 2 років. При виникненні частих рецидивах рожі лихоманка невелика протягом 1-2 днів, стан хворого залишається задовільним, ураження шкіри у вигляді окремих неяскравих плям без набряку. Такому захворюванні притаманні гнійні ускладнення у вигляді: абсцесів, флегмон, отитів, тромбофлебіту.

 

Орнітоз – це є інфекційне захворювання, спричинюється хламідіями, які передаються людині від птахів аерогенним шляхом; інкубаційний період триває один-три тижні. При орнітозі у людини, як правило, уражаються легені: розвивається картина вогнещивої, а потім і зливної пневмонії; спостерігаються явищами загальної інтоксикації.

 

Консультація та лікування в Ізраїлі
likar

Баннерная сеть BANNER.UA



Погода Львові » Україна